Dogecoin steeg 1100 procent door dezelfde strategie als GameStop - BTC Direct

]

Dogecoin steeg 1100 procent door dezelfde strategie als GameStop

Dogecoin maakte een van de snelste bull-runs mee in de geschiedenis van cryptocurrency-markten, en steeg met meer dan 1.100 procent in slechts twee dagen. De run startte toen een Reddit-groep “SatoshiStreetBets” gewone handelaren riep om het op meme gebaseerde token te kopen.

Top der toppen

Op zijn top was de totale marktwaarde van Dogecoin gestegen naar ongeveer 9,5 miljard dollar. De munt knalde de top 10 binnen van Coinmarketcap en was even zelfs ’s werelds zevende grootste cryptocurrency qua kapitalisatie.

Inmiddels is de markt al iets bekoeld en heeft de munt waarde ingeleverd. Op zijn hoogtepunt was de koers 6,5 eurocent. Nog geen twee dagen geleden was de munt net een halve cent waard.

De prijzen konden zo hard stijgen omdat Dogecoin ontzetten veel aandacht kreeg. Het zoekwoord ‘Dogecoin’ was Twitter en ook data van Google Trends laat zien dat de munt populair is. Dogecoin haalde het allerhoogste indexcijfer van 100 afgelopen week. Dat betekent dat niet eerder er zoveel gezocht is op Dogecoin of de Dogecoin Koers.

Zelfde strategie

Door dezelfde hysterie na te bootsen die was begonnen door de Reddit-groep “/ r / WallStreetBets”, promootten gebruikers op “/ r / SatoshiStreetBets” Dogecoin in een poging om de explosieve winsten van GameStop, BlackBerry, Bed Bath & Beyond, AMC en andere aandelen te krijgen.

Elon Musk

Mensen op Twitter riepen ook Tesla-oprichter Elon Musk op om over Dogecoin te tweeten om de razernij aan te wakkeren.

Musk tweette eerder ‘Gamestonks’ die de GameStop-aandelenrally met meer dan 150 procent per dag hielpen. Hij heeft Dogecoin openlijk gesteund in veel van zijn eerdere tweets, hoewel het moeilijk te zeggen is of hij sarcastisch was, gezien de aard van DOGE als een grapje.

Maar Elon Musk tweette deze keer niet over Dogecoin, maar veranderde zijn bio in #bitcoin. En sinds dat moment zag de bitcoin koers nog nooit zo’n snelle stijging in zo’n kort tijdsbestek.

WANT Bitcoin lunch: koersexplosie Bitcoin en Dogecoin door Elon Musk

]

WANT Bitcoin lunch: koersexplosie Bitcoin en Dogecoin door Elon Musk Het is weer lunchtijd op de Europese financiële markten en Elon Musk zorgde voor beleggers in Bitcoin en Dogecoin (DOGE) voor een verrassend smakelijke lunch. Uiteraard bekijken wij hoe hij eigenhandig de cryptomarkt op hol bracht. Daarnaast bekijken we de actuele prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten. We beginnen zoals gewoonlijk met de actuele prijs van de Bitcoin en andere cryptomunten. Bitcoin en Dogecoin schieten omhoog in overwegend positieve cryptomarkt Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 30.514,27 ($ 36.908,24) en dat is liefst 15,76% hoger dan tijdens de lunch van gisteren. Ook de andere cryptomunten tonen een overwegend positief resultaat. Grootste uitschieter is, zoals verwacht, de Dogecoin (DOGE), die 224,33% stijging noteert. Ook hier komen we later uitgebreid op terug. Naast alle positiviteit zijn er nog enkele rode cijfers te noteren. In het live crypto-overzicht van Tradeincrypto.com zien we dat ChainLink (LINK) met een verlies van 1,71% momenteel het slechtst presteert.

Elon Musk zorgt voor bull-rally Bitcoin

De plotselinge bull-rally van de Bitcoin is direct toe te schrijven aan Elon Musk. Hij plaatste op Twitter het BTC-symbool in zijn biografie. Hieronder een screenshot van zijn huidige profiel. Ook zijn laatste Tweet wordt door insiders zo geïnterpreteerd dat hij aan Bitcoin refereert. De markt reageerde direct en stuwt de BTC weer omhoog. De verwachting is dat Musk privé of via zijn bedrijven gaat investeren of heeft geïnvesteerd in BTC. Uiteraard zijn insiders momenteel op zoek naar een bewijs. Ook wordt Musk via Twitter bestookt met vragen om toelichting. De kans is groot dat als Musk inderdaad plannen heeft om te investeren, de koers verder op zal lopen.

Inmiddels zijn zowel #Bitcoin als #Dogecoin trending topics op Twitter. Hieronder zie je een screenshot van het huidige Twitter-profiel van Elon Musk met de laatste cryptische Tweet.

Ook Dogecoin (DOGE) bullish door Elon Musk

Amerika is in de ban van de ‘Wall Street Bets’ groep. Deze Reddit community zorgt in Amerika voor opschudding omdat zij massaal beleggen en daarmee ingaan tegen de grote hedge fondsen. Nadat de voorzitter van de Wall Street Bets group zich in een tweet afvroeg of de Dogecoin (DOGE) ooit op een dollar had gestaan begonnen de investeringen direct toe te nemen. Eerst steeg de koers met 40% en later zelfs met 200%. Daarmee werd de koersstijging van Dogecoin opgemerkt door veel investeerders. Ook Elon Musk, die bekend staat als enthousiasteling voor de munt die ooit als grap is opgezet, tweette over de situatie en dit zorgde voor nog meer interesse. Het gevolg was een koersrecord op $ 0,087. Inmiddels neemt de druk daar iets af en noteert de munt $ 0,0487, maar het is niet uit te sluiten dat de Wall Street Bets groep zich ermee blijft bemoeien.

Wat zijn de gevolgen van deze koersexplosies

De koersexplosies van Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE) maken nogal wat los. Bij de Dogecoin zorgde deze beweging voor een liquidatie van long- en short posities ter waarde van liefst $ 300 miljoen. Daarmee verviel er voor ruim $ 30 miljoen meer dan voor Bitcoin. Vraag is of deze ontwikkeling doorzet, aangezien de koers weer daalt en er geen intrinsieke gevolgen aan de koersstijging zijn verbonden. Tenzij er nieuwe ‘pumps’ komen zal de interesse naar verwachting weer afnemen.

Voor de Bitcoin zijn de gevolgen mogelijk veel structureler. Door de plotselinge koersexplosie werden veel shortposities geliquideerd voordat ze vandaag expireren. Daarmee is de impact van de expiratie veel positiever dan gedacht. Ook is van belang wat Elon Musk nu verder gaat doen. Sowieso is zijn uitgesproken steun een boost voor het vertrouwen in de grootste cryptomunt. Wanneer blijkt dat hij heeft geïnvesteerd of gaat investeren in Bitcoin zal dit de prijs verder opdrijven en nog meer vertrouwen kweken bij institutionele beleggers en particulieren die op een verdere koerssprong hopen.

Uiteraard is in zo’n roerige periode extra eigen onderzoek nodig en is het des te belangrijker om eigen onderzoek te doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bitcoin (BTC) breekt met behulp van Elon Musk weerstanden, dogecoin (DOGE) begint af te koelen

]

Het was weer een gekke dag vandaag in cryptoland! De bitcoin (BTC) koers leek in eerste instantie afgewezen te worden, maar toen kwam ome Elon Musk de hoek om. Hij zorgde er eigenhandig voor dat bitcoin na een enorme stuiter 20% kon stijgen! Hiermee steeg de cryptomarkt bovendien ook weer tot boven de $1 biljoen in waarde.

Bitcoin (BTC) de lucht in geschoten door Elon Musk

Musk, de man achter SpaceX en Tesla, spreekt op Twitter vaker over cryptocurrencies. Zo komt dogecoin (DOGE) zo nu en dan voor in zijn tweets en is ook bitcoin vaker een gespreksonderwerp geweest. Maar echt een duidelijke steun sprak hij nooit uit. Daar kwam vanmiddag verandering in.

Musk zette namelijk enkel “Bitcoin” in zijn Twitter bio. Dit bleek de vonk te zijn die een nieuwe run in gang zette. Binnen enkele uren tijd steeg bitcoin namelijk $6.500 in waarde, een stijging van 20%. De high voor de afgelopen 24 uur werd vervolgens bij $38.664 neergezet. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $35.940 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Zorgde dit ervoor dat de verwachtingen bullisher zijn geworden? De koers brak een aantal belangrijke weerstandszones en dat is dus een positieve ontwikkeling. Ook lijkt de beweging op aardig volume plaats te vinden. Voor een positieve voortzetting dient support gevonden te worden bij $35.000. De eerstvolgende weerstand ligt bij $38.000.

Dogecoin (DOGE) zakt iets terug

Uiteraard moeten we ook nog even dogecoin kijken. De nu nummer 12 steeg de afgelopen uren ontzettend hard. De altcoin stond op een zeker moment maar liefst 1000% in de plus! Inmiddels is DOGE weer wat aan het afkoelen maar staat de koers nog altijd 175% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en 473% ten opzichte van een week geleden.

Dogecoin is op dit moment zeer volatiel en dus kan een investering in de altcoin nu bijzonder riskant zijn.