راز موفقیت ایلان ماسک چیست؟
راز موفقیت ایلان ماسک چیست؟
جاستین رولت
بیبیسی
۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۲ فوریه ۲۰۲۱
منبع تصویر، Reuters توضیح تصویر، در پس موفقیت حیرتآور ایلان ماسک در کسب و کار چه رازهایی نهفته است؟
ایلان ماسک، مدیر شرکت خودروسازی تسلا و برنامه فضایی اسپیسایکس به تازگی با پشت سرگذاشتن جف بزوس، موسس آمازون به عنوان ثروتمندترین فرد جهان معرفی شد.
به دنبال رشد سهام شرکت تسلا، ارزش داراییهای این کارآفرین آمریکایی از مرز ۱۸۵ میلیارد دلار گذشت.
اما راز موفقیت او چیست؟ چند سال پیش نزدیک به یک ساعت با ایلان ماسک در این باره حرف زدم و حالا که او به موفقیتی تازه رسیده، تصمیم گرفتم دستی به سر و روی مصاحبهام بکشم و آن را با شما به اشتراک بگذارم. پس این شما و این هم توصیههای ایلان ماسک برای موفقیت در کسب و کار:
۱- مسأله پول نیست
این نکتهای کلیدی در نگرش ایلان ماسک به تجارت محسوب میشود. سال ۲۰۱۴ که با او مصاحبه کردم، او گفت نمیداند چقدر ثروتمند است: " این طور نیست که انبوهی از پول نقد در جایی وجود داشته باشد. واقعیت فقط این است که من تعدادی رای مشخص در تسلا، اسپیسایکس و سولارسیتی دارم و بازار روی آن آرا ارزش میگذارد."
آقای ماسک با ثروتاندوزی " از راه درست و اخلاقی" مخالفتی ندارد اما میگوید انگیزه اصلی برای او پول نیست. رویکردی که ظاهرا نتیجه هم داده است.
منبع تصویر، Getty Images توضیح تصویر، نمایش خودروی تسلا مدل ایکس ۹۰دی در یک نمایشگاه بازرگانی در بروکسل
ارزش دارییهای آقای ماسک که شخصیت تونی استارک، کاراکتر اصلی مجموعه فیلمهای مرد آهنین با بازی رابرت داونی جونیور از او الهام گرفته شده، در ۲۰۱۴ و موقع انجام این مصاحبه شاید به ۱۰ میلیارد دلار میرسید.
شرکت تولید خودروهای برقی او، تسلا به ویژه بسیار خوب عمل کرده است. سهام این شرکت طی سالهای گذشته رشدی چشمگیر داشته و ارزش کنونی آن به بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار میرسد. با این پول میشود فورد، جنرال موتورز، بیامو، فولگسواگن و فیاتکرایسلر را خرید و باز هم پول کافی برای خرید فراری داشت.
اما آقای ماسک که امسال ۵۰ ساله میشود انتظار ندارد ثروتمند بمیرد. او گفت فکر میکند بیشتر پولش را صرف ساخت پایگاهی در مریخ کند و تعجب نخواهد کرد اگر همه ثروتش هم خرج این پروژه شود.
احتمالا او هم مثل بیل گیتس داشتن میلیاردها دلار پول در حساب بانکی خود موقع مرگ را نشانه شکست میداند چون معنایش این است که از ثروتش به خوبی استفاده نکرده است.
۲- به دنبال علایق خود بروید
منبع تصویر، Getty Images توضیح تصویر، گفته میشود رابرت داونی جونیور برای اجرای نقش مرد آهنین از ایلان ماسک الهام گرفته است
ساخت پایگاه در مریخ، کلید فهم آن چیزی است که از نظر ایلان ماسک نقشی اساسی در موفقیت دارد.
او به من گفت: " میخواهی همه چیز در آینده بهتر شود. میخواهی این چیزهای هیجانانگیز تازه، زندگی را بهتر کنند."
برای نمونه اسپیسایکس را در نظر بگیرید. او به من گفت این شرکت را راهانداخته چون انتظار داشت برنامه فضایی آمریکایی جاهطلبانهتر باشد.
او گفت: " انتظار داشتم از زمین فراتر برویم، آدم به مریخ ببریم و در ماه پایگاه بسازیم، میدانی، فکرم این بود که پروازهای مرتب به مدار زمین داشته باشیم."
وقتی این اتفاق نیفتاد، ایده ماموریت " مارس اوسیس" به ذهنش رسید؛ پروژهای که هدفش فرستادن یک گلخانه مینیاتوری به سیاره سرخ بود. ایلان ماسک با این کار میخواست مردم را دوباره به فضا علاقهمند کند و دولت آمریکا را به افزایش بودجه ناسا وا دارد.
اما در حالی که برای راهاندازی این پروژه تلاش میکرد، متوجه شد مسأله " نبود خواست و اراده نیست" و فناوری فضایی بیش از آنچه باید، هزینه به همراه دارد.
و به این ترتیب کمهزینهترین شرکت پرتاب موشک جهان پا به عرصه وجود گذاشت.
منبع تصویر، Reuters توضیح تصویر، موشک ستارهپیمای اسپیسایکس برای پرتاب آزمایشی در تاسیسات این شرکت واقع در دهکده بوکا چیکای ایالت تگزاس آماده میشود
اما نکته مهم این است که هدف او از این کار پول در آوردن نبود بلکه میخواست انسان را به مریخ ببرد.
ماسک به من گفت خودش را بیشتر یک مهندس میداند تا یک سرمایهگذار و علاقهاش به پیدا کردن راهحل برای مشکلات تاکتیکی چیزی است که هر روز صبح برای بیدار شدن از خواب به او انگیزه میدهد. و معیار او برای سنجش پیشرفت هم همین است، نه پر کردن حساب بانکیاش. او خوب میداند هر مانعی که در کسب و کار خود پشت سرمیگذارد، به همه کسانی که به دنبال راهحل برای مشکلی مشابه هستند، کمک خواهد کرد و اثرش همیشگی خواهد بود.
به همین دلیل هم بود که چند سال پیش کمی قبل از همین مصاحبه، اعلام کرد برای سرعت بخشیدن به روند ساخت خودروهای برقی در سراسر جهان، حقوق انحصاری ثبت اختراع تسلا را همگانی میکند.
۳- از داشتن فکرهای بزرگ نترسید
یکی از نکات قابل توجه در رابطه با ایلان ماسک، جسارت و بیپروایی او در کسب و کار است.
منبع تصویر، Getty Images توضیح تصویر، تصویری از کارخانه در دست احداث تسلا در شانگهای چین، سال ۲۰۱۹
او میخواهد انقلابی در صنعت خودروسازی ایجاد کند. به دنبال تبدیل کردن مریخ به سکونتگاهی برای انسانهاست و قصد دارد قطارهای فوقسریعی راه بیندازد که در تونلهای زیرزمینی خالی از هوا حرکت میکنند. پیوند زدن هوش مصنوعی به مغز انسان و ایجاد تحولی عظیم در صنایع انرژی خورشیدی و باتریسازی از جمله دیگر اهداف اوست.
اما پروژههای او یک وجه اشتراک دارند: همگی یادآور خیالپردازیهای آیندهگرایانهای هستند که اوایل دهه ۸۰ میلادی در مجلههای کودکان زیاد دیده میشد.
خود ماسک هم همیشه آشکارا گفته کتابها و فیلمهای دوران کودکیاش در آفریقای جنوبی، الهام بخش او بودهاند.
و این مساله ما را به سومین توصیه ایلان برای موفقیت در کسب و کار میرساند، این که هیچوقت پا پس نکشیم.
او معتقد است سیاستهای تشویقی بیشتر شرکتها روی بلندپروازیهای کوچک تمرکز دارند: " بسیاری از شرکتها به دنبال تغییرات کوچک تدریجی هستند. اگر به عنوان مدیرعامل یک شرکت بزرگ، به دنبال پیشرفتی در مقیاس کوچک باشید و این روند بیشتر از حد انتظار طول بکشد و نتیجه چندانی هم به دنبال نداشته باشد، هیچکس شما را سرزنش نخواهد کرد." میتوانید بگویید تقصیر شما نبوده و آن را به گردن شرکتهای تامینکننده کالا و مواد اولیه بیندازید.
ایلان ماسک معتقد است اگر مدیرعامل جسوری باشید و هدفتان دستیابی به پیشرفتی واقعا قابل توجه باشد، در صورتی که به نتیجه نرسید قطعا اخراج خواهید شد. او میگوید به همین دلیل است که بیشتر شرکتها حتی جرات تصور تولیدات جدید را ندارند و روی پیشرفتهای کوچک در تولیدات کنونی خود تمرکز کردهاند.
بنابراین، توصیه آقای ماسک این است که مطمئن شوید روی اهداف به تعبیر او " مهم" تمرکز دارید.
در میان اهداف خود او دو مورد بسیار تاثیرگذار به چشم میخورند.
اول این که او به دنبال سرعت بخشیدن به روند گذار از سوختهای فسیلی است. خودش در این باره میگوید: " نفت و گاز را از میادین بسیار عمیقی بهرهبرداری میکنیم که از دوره کامبرین ( ۵۴۲ میلیون سال پیش) نور به آنها نتابیده است. اگر آخرین مواجهه یک ماده با نور به زمانی بازمیگردد که اسفنج پیچیدهترین جاندار محسوب میشده، واقعا باید به عاقلانه بودن اقداممان شک کنیم."
دومین اقدام مهم او این است که میخواهد با تبدیل مریخ به سکونتگاهی انسانی و " ایجاد زندگی چند سیارهای"، بقای طولانی مدت بشریت را تضمین کند
پس همانطور که گفتم، افکار بزرگ داشته باشید.
۴- برای ریسک کردن آماده باشید
این مسالهای کاملا بدیهی است.
منبع تصویر، Getty Images توضیح تصویر، هر روز به تعداد ایستگاههای شارژ خودروهای برقی در مراکز شهرها افزوده میشود
برای رسیدن به هدف باید آمادگی رویارویی با ریسک مالی را داشته باشید و این طور که پیداست ایلان ماسک بیشتر از خیلیها دست به خطر زده است.
او در سال ۲۰۰۲، دو شرکت اول خود ( زیپ۲ که به روزنامهها خدمات راهنمای شهری آنلاین ارايه میداد و پیپل که در زمینه تجارت الکترونیکی فعال است ) را فروخته بود و در حالی به دهه ۳۰ زندگی خود پامیگذاشت که ۲۰۰ میلیون دلار پول در حساب بانکیاش داشت.
او میگوید برنامهاش این بوده که نیمی از ثروت خود را صرف کسب و کارهایش کند و بقیه آن را نگه دارد. اما اوضاع طبق برنامه پیش نرفت. وقتی با او ملاقات کردم، تازه تاریکترین دوره زندگی حرفهایش را پشت سر گذاشته بود.
شرکتهای جدید او با انواع و اقسام مشکلات اولیه روبرو شده بودند. اسپیسایکس در سه عملیات اول پرتاب موشک خود شکست خورده و شرکت تسلا هم با مشکلات مختلفی در زمینه تولید، زنجیره تأمین و همینطور طراحی روبرو شده بود.
بعد هم بحران مالی از راه رسید.
ماسک بر سر دوراهی سختی قرار گرفته بود: “یا باید پولم را حفظ میکردم که در آن صورت شرکتها نابود میشدند، یا همه چیز را دست شانس میسپردم و هر چه برایم باقیمانده بود را سرمایهگذاری میکردم.”
او همه پولش را صرف سرمایهگذاری کرد و به گفته خودش به جایی رسید که آنقدر بدهکار بود که برای پرداخت هزینههای زندگی از دوستانش پول قرض میگرفت.
اما آیا تصور ورشکستگی او را به وحشت میانداخت؟
آن طور که خودش به من گفت از این بایت هیچ ترسی نداشت: " شاید مجبور شوم بچههایم را به مدرسه دولتی بفرستم. چه اهمیتی دارد، خود من هم در مدرسه دولتی درس خواندهام."
۵- به منتقدان توجه نکنید
آنچه او را به شدت شوکه کرد، خوشحالی برخی کارشناسان و مفسران از مشکلات او بود. اثرات این دلخوری حتی در ۲۰۱۴ و موقع انجام این مصاحبه هم کاملا حس میشد.
آقای ماسک گفت: " این همه شادمانی از بدحالی دیگران واقعا حیرتانگیز بود. برخی وبلاگها برای مرگ تسلا ساعتشماری میکردند."
به ایلان گفتم به نظر من مردم دوست دارند شکستاش را ببینند چون نوعی از تکبر در بلندپروازی او وجود دارد.
اما خودش موافق نبود: “من فکر میکنم این که بگویی قطعا یک کاری را انجام خواهی داد، متکبرانه است اما فرق میکند اگر بگویی رویای چیزی را در سر داری و همه تلاشت را برایش میکنی.”
این نکتهای است که ما را به درس بعدی ایلان ماسک برای موفقیت در کسب و کار میرساند: به حرف آنهایی که انتقاد میکنند، گوش ندهید.
ایلان به من گفت موقع راهاندازی شرکت اسپیسایکس یا تسلا حتی فکرش را هم نمیکرده بتواند از آنها پول دربیاورد. واقعیت این است که خیلیهای دیگر هم چنین تصوری داشتند.
اما ایلان به آدمهای بدبین اعتنایی نکرد و در هر شرایطی به کار خود ادامه داد.
اما چرا؟ یادتان باشد در مورد مردی حرف میزنیم که معیارش برای موفقیت نه میزان درآمد که موفقیت در حل مشکلات مهم است.
و میتوانید تصور کنید این رویکرد چه حس رهاییبخشی دارد. او نگران این نیست که به خاطر نتیجهبخش نبودن ریسک بزرگ اقتصادیاش احمق به نظر برسد و تنها چیزی که برایش اهمیت دارد، دنبال کردن ایدههای مهم است.
چنین رویکردی تصمیمگیری را هم بسیار سادهتر خواهد کرد چون میتوانی تنها روی چیز تمرکز داشته باشی که به اهمیت آن باور داری.
به نظر میرسد بازار هم کاری که او انجام میدهد را دوست دارد.
در ماه اکتبر، بانک سرمایهگذاری مورگان استنلی آمریکا روی شرکت اسپیسایکس او ۱۰۰ میلیارد دلار ارزش گذاشت.
اسپیسایکس تحولی در اقتصاد پروازهای فضایی ایجاد کرده اما آنچه ماسک بیش از هر چیز به آن افتخار میکند، نقش شرکت او در تقویت برنامه فضایی آمریکاست.
فضاپیماهای کرو دراگون ساخت شرکت او سال گذشته ۶ فضانورد را به پایگاه فضایی بینالمللی بردند. از زمان بازنشستگی شاتلهای فضایی در۲۰۱۱، این اولین بار بود که در خاک آمریکا چنین ماموریتی انجام میشد.
۶- از زندگی خود لذت ببرید
اگر از این راهنماییها پیروی کنید و کمی هم شانس بیاورید، به ثروت و شهرتی باورنکردنی خواهید رسید. بعد از آن میتوانید کم کم از لاک خود بیرون بیاید.
ایلان ماسک به اعتیاد به کار شهرت دارد و میگوید ۱۲۰ ساعت در هفته کار میکند تا تولید خودروی تمام برقی مدل ۳ تسلا طبق برنامه پیش برود اما به نظر میرسد دارد از زندگیاش لذت هم میبرد.
شکایتهایی که به اتهام توهینهای اخلاقی ایلان ماسک علیه او مطرح شد، همینطور استفاده از مواد مخدر در یک مصاحبه زنده و واکنشهای جنجالیاش در شبکههای اجتماعی، او را به موضوع داغ بحثها تبدیل کرد.
در ۲۰۱۸ وقتی از برنامه خود برای تبدیل تسلا به یک شرکت خصوصی خبر داد، با نهاد ناظر بر مقررات اقتصادی آمریکا به مشکل خورد. سال گذشته هم وقتی شیوع کووید-۱۹ تسلا را مجبور کرد کارخانه خود در سانفرانسیسکو را تعطیل کند، او به یکی از مخالفان محدودیتهای مربوط به مهار ویروس کرونا تبدیل شد.
او در توییتر خود نوشت ترس از ویروس “احمقانه “است. او دستور ماندن در خانه را اقدامی “فاشیستی” و ناقض حقوق اساسی خواند و آن را با " به اجبار زندانی کردن مردم” مقایسه کرد.
ایلان ماسک در تابستان اعلام کرد قصد دارد تمامی داراییهای مادیاش را بفروشد چون " روی شانهاش سنگینی میکنند”.
چند روز بعد هم در توییتر نوشت میخواهد اسم " X Æ A-۱۲ " را روی پسر تازه متولد شدهاش بگذارد.
اما این رفتارهای غیرقابل پیشبینی ظاهرا بر کسب و کار ایلان ماسک تاثیری نگذاشته و این کارآفرین آمریکایی هنوز هم مثل گذشته بلندپرواز است.
او در ماه سپتامبر از عرضه خودروی “مسحور کننده " ۲۵ هزار دلاری خود ظرف سه سال خبر داد و گفت در آینده نزدیک ماشینهای همه شرکتهای خودروسازی به طور کامل خودران خواهند بود.
مالک مریخ کیست؟ از استعمار آمریکا تا بلندپروازی میلیاردرها
بشر باید از اشتباهاتی که کشورهای اروپایی در دوران استعمار انجام دادند، دوری کند. با توجه به اینکه جف بزوس و ریچارد برانسون به تازگی قدمی پیشگامانه در پروازهای فضایی برداشتهاند و توانستهاند زمینه گردشگری فضایی را فراهم کنند، خالی از لطف نیست که نگاهی به ماجراهایی بیندازیم که ممکن است در اکتشافات انسان از مریخ رخ دهد، حتی اگر این رخدادها مرتبط با دهها سال بعد باشند.
احتمالا بتوان ایلان ماسک را به عنوان مشهورترین مدافع سفر به مریخ در نظر گرفت اما ایدههای او دههها زمان میبرند تا عملی شوند. در مقاله نوشته شده در سال ۱۹۶۶ در مجله آکادمی علوم نیویورک، «گوردون آر. وودکاک» از مرکز پروازهای فضایی George C. Marshall به صورت تئوری توضیح داد که چطور فضاپیمای Saturn V –در زمان توسعه ماموریتهای آپولو در ماه- میتواند برای اکتشاف مریخ مورد استفاده واقع شود.
اگر از چالشهای فنی چشمپوشی کنیم، همانطور که ما در حال گسترش اطلاعات خود از مریخ هستیم، یک مسئله اخلاقی حل نشده وجود دارد. از سفرها و اکتشافات قبلی چه درسی گرفتیم که اکنون باید به آن توجه کنیم؟ تاریخ، داستانهای عجیبی در دل خود دارد که هرکدام نکات بسیاری را در اختیار ما قرار میدهند.
مطالعات انسان تاکنون منجر به اکتشافات فوقالعادهای شدهاند. در عین حال، این اکتشافات بهرهبرداری گستردهای از منابع طبیعی را در پی داشتهاند. تمایل به کنترل کالاهای مختلف همانند ادویهجات، ترشیجات، شکر و روغن و … انگیزهای برای سلطه سیاسی و اقتصادی را به دنبال داشته است. در عصر امپراطوری، کشورهای اروپایی ثروت و قدرت خود را از طریق استعمار مناطق غنی در منابع، کنترل نیروی کار و بهکارگیری نیروی نظامی بدست آوردند.
پس از به توافق رسیدن اروپا در مورد ایالات متحده، استعمارگران آمریکایی استقلال خود را از انگلیس اعلام کردند و قانون اساسی را نوشتند که امروزه جامعه مدرن براساس آن پیش میرود. با این حال، هنوز شهرنشینان از مردم بومی به عنوان مردمی غیرمدرن یاد میکردند و آنها را از حقوق اولیه مثل آزادی و شادی محروم میساختند.
حال مسئله «مالکیت» مطرح میشود: آیا اولین کشوری که پرچم خود را روی سطح سیارهای فرود آورد، به عنوان مالک آن شناخته میشود؟ چنین ادعاهایی قبلا مطرح شدهاند و هیچ آینده زیباتری به نسبت تاریخ بشریت روی کره زمین را برای اکتشافات فضایی آینده پیشبینی نمیکنند. واضح است که اگر بخواهیم در سیاره دیگری مستقر شویم –اگر این کار را انجام دهیم، قطعا چند ملیت در انجام آن نقش دارند- نیاز به یک قانون اساسی برای سیاره مذکور داریم که از اشتباهات گذشته درس بگیرد – مانند آنچه «هلن لندمور» از دانشگاه «ییل» در دوره اخیر نظریه سیاسی قانون اساسی مطرح کرده است.
همچنین مسئله اکوسیستم آسیبپذیر مریخ نیز باید در نظر گرفته شود. این سیاره قطعا محیطی نامانوس برای زندگی بشر دارد، با اینحال انسان در تلاش است تا به عنوان یک موجود مضر برای این سیاره در آن ظاهر نشود. ساکنان بومی سرزمین تازه استعمار شده آمریکا، به سرعت با جنگهای سیستماتیک و بیماریهای جدید از بین رفتند و مهاجران جدید درصدد گسترش قلمرو خود برآمدند. محیط طبیعی که بومیان آمریکا با آن رابطهای هماهنگ پیدا کرده بودند و همزیستی مسالمتآمیزی داشتند، با نام مالکیت و استعمار به مرور زمان رو به تخریب رفت.
با کنار گذاشتن زندگی بیولوژیکی، این احتمال وجود دارد که مریخ دارای مواد معدنی باشد که میتوانند ویژگیهای فوقالعادهای برای توسعه در آینده داشته باشند. اما ما روی زمین مشاهده کردهایم که معدن چطور میتواند آثار زیست محیطی مخربی داشته باشد. بدین ترتیب دشوار است که تصور کنیم هیچ تخریبی در سطح مریخ صورت نخواهد گرفت.
براساس ماموریتهای اولیه صورت گرفته و تصاویر اخیر ارسال شده از مریخنورد ناسا و همچنین مریخنورد چینی با نام ژورنگ، مریخ یک بیابان سرد و پهناور است که هیچ اثری از زندگی در آن یافت نمیشود. اما باید به این نکته هم دقت کرد که اگر بیگانگان میخواستند بر صحرای Gobi (صحرایی در آسیا) فرود بیایند، قطعا همین حرف را میزدند. با توجه به تصاویری که از سطح مریخ به دستمان رسیده است، وجود موجودات ترسناکی همانند آنچه در فیلم «بیگانه و روز استقلال» یا رمان «جنگ جهانها» نوشته «اچ. جی. ولز» مطرح شده است، بعید به نظر میرسد. در هر صورت اما باید در توصیف زندگی براساس تجربه زمینی خود، بسیار محتاط باشیم.
«استیون هاوکینگ» یکبار هشدار داده بود که تماس با تمدنهای فرازمینی میتواند منجر به نابودی بیچون و چرای ما شود. اگر شرایط کنونی زمین در حضور ویروس کرونا را در نظر بگیریم، اینکه چطور جان انسانها و اقتصاد کشورها در خطر حاد است، متوجه میشویم که هشدار هاوکینگ بیپایه و اساس نیست. در حالی که بعید است ما با استفاده از اشعههای مرگبار موجودات فرازمینی که قصد نابودی زمین را دارند، مورد حمله قرار بگیریم، نمیتوانیم احتمال دهیم که در پیشگویی هاوکینگ واقعیتی مرموز نهفته شده باشد.
این روزها دستاوردهای تکنولوژیکی ناسا و دیگر آژانسهای فضایی قابل تحسین است. تحقیقات صورت گرفته در زمینههای علوم دیگر مثل فیزیک، علم مواد، شیمی، پزشکی و سایر رشتهها بسیار خارقالعاده است.
همانطور که در تلاش برای کشف جهانهایی فراتر از دنیای خود هستیم، باید از همین حالا تاریخ و قوانین را به خوبی در نظر بگیریم –در حالیکه قوانین انسانی، برابری و عدالت را در نظر میگیرند- باید همواره به این موضوع فکر کنیم که چطور میتوان یک تعادل مناسب میان جنبههای مختلف زندگی همانند فرهنگها ایجاد کرد. میتوانیم قانون اساسی جدیدی بنویسیم و خود را متعهد به شکل کاملا جدیدی از تعامل با سایر کشورها و مردمها کنیم. در این صورت باید با تاثیرات تهاجم فرهنگی خودمان در سیاره دیگر مقابله کنیم. این اتفاق باید به صورت کاملا بیطرفانه و پیش از ورود انسان به دوره جدیدی از اکتشافات و ظهور امپراتوریهای فضایی بیفتد.
ایلان ماسک کیست؟ | چه رابطهای بین توئیتهای او و ارزش رمز ارزها وجود دارد؟
اگر اهل فضای مجازی باشید، یا در حوزه تکنولوژی و رمز ارزها اخبار را دنبال کنید، به احتمال زیاد نام ایلان ماسک به گوشتان خورده است؟ در این گزارش او را به شما معرفی میکنیم و رابطه بین توئیتهای او و ارزش رمز ارزها را بررسی میکنیم.
به گزارش شهرآرانیوز؛ هرچند که نام «ایلان ماسک» در میان صد فرد ثروتمند جهان قرار دارد. اما او را به ندرت به عنوان یک سرمایهدار و حتی سرمایهگذار میشناسند. حتی مدیرعامل تسلا هم به اندازهی کافی نمیتواند جایگاه ماسک را توصیف کند.
جالب است بدانید که شهرت ایلان ماسک به خاطر اندیشه پیشرو او در زمینه تکنولوژی و تلاش برای توسعه تکنولوژی است. این چهره خلاق در عرصه تکنولوژی در سال ۱۹۷۱ در آفریقای جنوبی به دنیا آمد و مشارکت در تاسیس (paypal) نخستین فعالیت جدی اوست.
خودروسازی تسلا، سولارسیتی تامین کننده خدمات حوزه انرژی و به طور خاص انرژی خورشیدی، پروژههای فضایی و فعالیتهای تبلیغاتی از دیگر فعالیتهای این چهره ثروتمند است.
کارشناسان میگویند؛ بخش عمدهای از ثروت ایلان ماسک از طریق شرکت خودروسازی تسلا موتورز کسب شده است. این نکتهای است که نشریه فوربس در معرفی ایلان ماسک به آن اشاره میکند و نقش سایر شرکتهای ایلان ماسک را بزرگ در نظر نمیگیرد.
ایلان ماسک در مقطع کارشناسی، فیزیک و اقتصاد خواند و از دانشگاه پنسیلوانیا مدرک BSc اقتصاد و BA فیزیک را دریافت کرده است. ایلان ماسک در دوره دکترای دانشگاه استنفورد برای تحصیل در فیزیک انرژی ثبتنام کرد که پس از دو روز تحصیل در این دانشگاه، تصمیم به ترک تحصیل گرفت.
ایلان ماسک مردی به سه ملیت
محل تولد ایلان ماسک آفریقای جنوبی بوده است. مادر او کانادایی است و پدرش از آفریقای جنوبی است و ایلان ماسک از نظر قانونی شهروند سه کشور آفریقای جنوبی، کانادا و آمریکا محسوب میشود. ایلان ماسک در حال حاضر ایالت تگزاس آمریکا زندگ میکند.
سرمایه ایلان ماسک نزدیک به ۱۷۰ میلیارد دلار برآورد میشود. آخرین عدد رسمی برآورد شده حدود ۱۶۷/۵ میلیارد دلار بوده است.
رابطه ایلان ماسک و ارز دیجیتال چگونه است؟
یکی از کارهایی که نام ایلان ماسک را بیشتر برسرزبانها انداخت، رابطه ایلان ماسک با قدرت و ارز دیجیتال بود. او در این باره معتقد است که پول فیات سهم ناچیزی در آینده اقتصاد جهان خواهد داشت.
او در مقاطعی روی بیت کوین سرمایه گذاری کرده و درباره دوج کوین و سایر ارزها هم اظهارنظرهای فراوان دارد. نباید فراموش کنیم که او با توجه به قدرت اقتصادی شرکتهایش توانایی نوسانگیری بالایی دارد و تحلیلهایش به منفعتطلبی آلوده است. چنانکه زمانی تسلا پس از خرید بیت کوین اعلام کرد خودروهایش را با بیت کوین میفروشد و پس از گران شدن بیت کوین (و احتمالاً نوسان گیری) این سیاست را متوقف کرد. حالا با هر توئیتی که ایلان ماسک درباره رمزارزها منتشر میکند؛ اتفاقات زیادی بر روی ارزش آنها میافتد.
ایلان ماسک بازنده بازار رمزارزها! | دوجکوین بیاعتنا به توییت ایلان ماسک
روز پنجشنبه بود که ایلان ماسک دوباره در توئیتر خود از ارز دیجیتال دوجکوین حمایت کرد، اما قیمت این ارز رشد چندانی نداشت.
تجارت نیوز در این باره مینویسد؛ ایلان ماسک توئیتی با عکس «مارلونبراندو» که شخصیت اصلی سری فیلمهای پدرخوانده است منتشر کرد. عنوان این توئیت «دوجکوین را آزاد کنید» بود.
تنها چند دقیقه بعد از این توئیت قیمت دوجکوین از ۲۴ سنت به ۲۶ سنت رسید اما دوباره عرضه زیاد شد و دوجکوین به ۲۴ سنت برگشت. اما ایلان ماسک دوباره توئیت دیگری در رابطه با دوجکوین منتشر کرد.
این توئیت معنای چندانی ندارد اما دوجکوین بعد از این توئیت دوباره به قیمت ۲۶ سنت رسید.
عدم واکنش دوجکوین به توئیتهای ایلان ماسک نشان میدهد که تاثیر ایلان ماسک بر بازار رمزارزها در حال کاهش است.
دوجکوین قبلا با توئیتهای ایلان ماسک به شدت پامپ میشد و حتی تا ۷۶ سنت هم رشد کرد، اما این ارز حالا فاصله زیادی تا سقف تاریخی خود دارد و دلیل اصلی این افت قیمت ریزش بازار رمزارزها است و دوجکوین هم مانند سایر ارزها وابستگی زیادی به بیتکوین دارد.
اما به نظر میرسد منظور ایلان ماسک از توئیت دوم ارز دیجیتال دوجکوین نبوده است. بعد از توئیت دوم ایلان ماسک یک توکن به اسم (baby doge) به شدت پامپ شد.
این توکن جدید ۳۵ درصد رشد کرد اما ارزش بازار این ارز بسیار کم است.